donderdag 29 september 2011

AANKLAGER VEWIN VERLIEST RECHTZAAK OM DRINKWATER

TILBURG – De Vereniging voor de Waterbedrijven in Nederland, heeft de rechtszaak tegen HWS verloren. De reclamestrategie die de illusie opwekt dat leidingwater ongezond zou zijn hoeft niet van www.zero-water.com verwijderd te worden.
De VEWIN beweerde dat HWS angst zou zaaien om hierdoor hun eigen product te kunnen verkopen. Deze bewering kon niet worden onderbouwd met genoeg argumenten, aldus de rechter.  ‘Het Nederlandse leidingwater is van uitstekende kwaliteit en natuurlijk niet schadelijk voor de gezondheid,’ vertelde waarnemend directeur Hans Berkhuizen van VEWIN in zijn pleidooi. De rechtbank was het hier volkomen mee eens, maar zag in dat het hier ging om een reclamestunt. Volgens de jurist is het bij de Nederlanders algemeen bekend dat er geen risico’s aan het drinken van leidingwater verbonden zijn. De burger zou volgens hem zelf kunnen inzien dat het reclame is.
HWS is een bedrijf dat water filtert en dit dan in flessen verkoopt. De suggestie dat leidingwater ongezonder zou zijn werd geplaatst op de eigen website en in een folder die bijgeleverd was in de Allerhande.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten