maandag 15 augustus 2011

Kleien


 Afgelopen dinsdag ben ik bij een vriendin geweest. De vriendin in kwestie is sinds kort aan het kleien geslagen en maakt nu dagelijks enorm leuke werkjes. Wees niet ongerust, bovenstaande knutsels zijn het resultaat van mijn creatieve 'outlet'. We hebben namelijk samen onze jeugd opgehaald.

Vol plezier en enige schaamte haalde ze een doos uit de kast. Deze was propvol gevult met klei, vormpjes en mesjes. Ook het plastic bestek moest eraan geloven. Na de zelfdrogende klei uitgedeeld te hebben gingen we aan de slag. Ik wist niet goed wat ik moest maken. De laatste keer dat ik gekleit had was tijdens handenarbeid op de basisschool. Nietemin vond ik het wel weer eens leuk om te proberen. Ik besloot bovenstaand kattenhoofd eerst te maken. Dat was nog een heel priegelwerkje. De grootste klus was nog om het in de goede vorm te boetseren. Helemaal glad werd het daar echter niet door, dus zitten er allemaal deuken en strepen in mijn kattenhoofd. Het tegeltje erna is een ingegraveerde Shogo die niet helemaal goed uit de verf (klei?) gekomen is. Tekenen zonder fouten maken is niet mijn sterkste punt en het was nog een hele klus mijn fouten te verbeteren. Helemaal tevreden ben ik er niet mee, maar het gaat natuurlijk om het plezier dat je erin hebt. Ik zie mezelf niet dagelijks kleien, maar het was zeker weer even leuk om te doen.


Toen ik thuis kwam en vertelde dat ik een middagje was wezen kleien keken ze mij wel even raar aan. 'Kleien? Dat doe je toch op de basisschool?' Persoonlijk zie ik het probleem er niet van. Iedereen moet lekker doen waar hij/zij zin in heeft. Kleien mag dan als kinderachtig worden gezien, maar het is toch mooi dat iemand daar plezier in kan hebben? Voor nu hou ik het bij die ene keer, maar wie weet zet ik mijn handen binnenkort weer in een stukje klei. Knutselen is en blijft leuk. Hoe oud je ook bent. Genieten van je hobby is iets voor alle leeftijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten