dinsdag 19 juni 2012

Sasuke Uchiha Cosplay

Weet je niet wat cosplay is? Lees dan eerst deze link: Cosplay.. wa is da?

Ik dacht dat ik er klaar mee was. Over en uit. In mijn gedachten had ik mijn Sasuke cosplay in stilte met pensioen laten gaan. We namen afscheid als oude vrienden. De leuke herinneringen bleven, maar de nadelen begonnen steeds zwaarder te wegen. Ik wilde nu wel eens wat anders! Als cosplayer wilde ik laten zien dat ik na 3 jaar meer kon dan alleen maar verschijnen in een Naruto kostuum.


Ineens begon het weer te kriebelen. Zomaar uit het niets. Ik stond op en één van de eerste dingen die ik dacht was: ik wil mijn Sasuke cosplay beter doen. Dat verdiend dit karakter voor mij. Ik wil deze periode van mijn leven goed afsluiten. Ik geloof dat ik Sasuke twee jaar achter elkaar heb gecosplayed. In die twee jaar ben ik van het karakter gaan houden. Als een vriendje wat slecht voor je is, maar van wie je geen afscheid kunt nemen. Gedag zeggen, daar ben ik altijd al slecht in geweest. Misschien daarom ook dat ik ondanks zijn acties in de serie hem niet kan wegstrepen als een van mijn favorieten.

Bovenstaande foto is de enige goede foto die ik heb van mijn rol als Sasuke. Ik ben er niet compleet tevreden over. De outfit is slordig en de pruik is niet anders te omschrijven als FAIL. Toch is er iets in deze foto dat mij aanspreekt. De sfeer en gespannen serieuze houding van het karakter heb ik goed weten te pakken. Ik moet het als cosplayer niet hebben van mijn geweldige kostuum. Wil ik nog enigszins goed voor de dag komen dan komt het toch aan op mijn 'looks' en acteervermogen. Het theatrale aspect van cosplay is dan ook hetgene wat mij enorm aanspreekt.

Waarom je, je heel de dag zou willen gedragen als een arrogante en chagerijnige zak die uit is op wraak is een goede vraag. Een waar zelfs ik geen antwoord op heb. De constante pokerface van Sasuke is dan ook een groot nadeel. Als cosplayer wil je natuurlijk altijd je best doen om het karakter goed uit te beelden, maar het is ook logisch dat je graag plezier maakt op een conventie of meeting. Wanneer ik mijn Sasuke kostuum aan had voelde ik mij niet altijd op mijn gemak. De druk om serieus te zijn stond in de weg van het plezier maken. Bovendien is Sasuke niet het meest geliefde karakter, dus terwijl ik rondliep voelde ik mij vaak gehaat op conventies. Die angst voor mede-hobbyisten heeft er vooral voor gezorgd dat ik besloten had Sasuke nooit meer te cosplayen.


Nooit meer begon te veranderen in misschien tot een idee wat een steeds vastere vorm begon aan te nemen. De bekende mangaserie Naruto komt aan een eind. Zonder overdrijven eindigt hiermee een serie die meer invloed heeft gehad op mijn leven dan je op het eerste opzicht zou denken. Dankzij Naruto ben ik gaan cosplayen, dankzij Naruto had ik een interesse gevonden die overeenkwam met mensen die ik nu kan rekenen tot mijn beste vrienden (en zelfs is uitgegroeid tot een relatie met mijn ex) en dankzij Naruto is mijn verhaal Intertwined geboren. Hoewel veel serieuze en oudere cosplayers de serie Naruto als rotzooi bestempelen, kan je vast wel begrijpen dat het format voor mij een onschrijfbare waarde bevat.

Heel veel heb ik niet met Sasuke gemeen. Ik ben eerder een vredelievend persoon dan een vechter. Wel kan ik net als hem heel ambitieus zijn. Bij schoolopdrachten ben ik vaak de meest serieuze werker van mijn team. Er zijn dan ook punten dat ik het luie relaxte en slobberige gedrag van mijn partners niet kan uitstaan. Als ik ergens goed in ben kan ik hier nog wel eens arrogant over doen. Verder ben ik koppig. Niet zomaar een beetje koppig, maar heel 'het zal op mijn manier gebeuren' koppig. Hoewel ik dit gedrag alleen vertoon rond mensen die ik wat beter ken. Als ik boos ben kan ik mij hier helemaal over op eten waardoor ik alles opkrop. Het zijn de kleine dingen tussen ons die overeenkomen. Ik kan mijzelf beter indentificeren met de menselijke kant van Sasuke.

© Behindinfinity @ deviantArt.com
Als ik het weer ga doen, wil ik het wel goed doen. Een mooi afgewerkt kostuum waar ik trots op kan zijn. Een gezicht waar geen lachje op te bekennen is, maar wat toch aantrekt. Een zwarte pruik die mooi op mijn hoofd staat, maar wel met pony. Als ik besluit het te doen dan word het bovenstaande versie uit een ending van Naruto Shippuden. Deze versie heeft origineel geen pony, maar ik denk dat het mijn cosplay beter zou maken door hem wel toe te voegen. Ik ben geen fan van de blote voorhoofd look. Een pony zou mijn cosplay misschien zelfs wel sexy kunnen maken. Stiekem wil ik toch wel een beetje voor de coole pretty boy look gaan. Als je het doet, moet je het natuurlijk wel goed doen! Weet je wat? Nu ik zo naar bovenstaande foto kijk begint het helemaal weer te kriebelen. Het zou zomaar kunnen dat je zojuist een cosplay preview hebt zitten lezen. Ik denk dat ik het gewoon maar ga doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten